Home Wishlist0 Scroll Top

UŽIVAJTE V UDOBJU in VARNOSTI s POPOLNIM NADZOROM KNX PAMETNE HIŠE

Vsakdo si želi, da dom postane oaza miru, udobja in varnosti, nad katero imamo popoln nadzor. Prav zato radovedno pogledujemo v prihodnost, pričakujoč nove naprave in storitve, ki bodo z vpeljevanjem naprednih komunikacijskih sistemov v naš dom prinesle še več udobja ter varnosti. In bile obenem še energijsko učinkovite.

Vse to vam lahko omogoča KNX pametna hiša, ki lahko upravlja vaša svetila, žaluzije, ogrevanje, hlajenje in še poveže vaše ozvočenje, video nadzor in domofonijo.

Potrebe po integraciji funkcij in avtomatizaciji bivanjskega okolja je temeljito nadgradila pomen električnih napeljav. Izrazito udobje, visoka stopnja varnosti ter nadzora, energijska učinkovitost so le nekatere izmed številnih prednosti, ki jih v domovanje prinašajo sodobna avdio in video domofonija, ter ostali komunikacijski združeni v t.i. inteligentne inštalacije. Poleg visoke uporabne vrednosti pa sisteme odlikuje vrhunsko in prestižno oblikovanje.

Naš življenjski slog se spreminja. Živimo vse hitreje. Trenutki, v katerih se popolnoma posvetimo družini, partnerju ali sproščenemu druženju s prijatelji postajajo vse redkejši in zato toliko bolj dragoceni. Sistem inteligentnih inštalacij, ki ga lahko vgradite doma, v delovne prostore oz. okolje, v katerem preživljate veliko časa; vam omogoči, da se dragocenim trenutkom sprostitve predate kar najhitreje. KNX sistem sam poskrbi za vaše udobje in varnost, ima preprost in učinkovit sistem komuniciranja ter nadzora in obenem zagotovi ekonomično porabo energije.

UDOBJE

Predstavljajte si, da je po tem, ko z ljubljeno osebo vstopite v stanovanje, dovolj le pritisk na eno tipko

In vaš dom se v hipu spremeni v prikupno romantično gnezdece. Svetloba se pritaji, spustijo se žaluzije, v ozadju pa se zasliši vaša najljubša glasba.

To je le del od mnogih ambientov, ki bodo vaš dom prilagodili trenutnemu počutju. Poleg omenjenih, vam sistem omogoča tudi drugačene pred-nastavitve. Denimo, da ob odhodu s pritiskom na tipko ugasnete vse luči v stanovanju in tako varčujete z energijo ali pa zagrnete žaluzije, ter svoj dom v hipu odmaknete pred radovednimi pogledi iz okolice.

VARNOST

Visoko stopnjo varnosti vašega doma zagotavljajo inteligentni sistemi tehničnega in proti vlomnega varovanja ter alarmiranja. Sistem vas učinkovito ščiti pred nevšečnostmi, kot so uhajanje vode ali plina. KNX pametne inštalacije bodo v takih primerih samodejno zaprle ventile in vas o tem nemudoma obvestila na mobilni telefon ali na vašo elektronsko pošto. Sistem je enako učinkovit tudi v primeru vloma, le da poleg takojšnjega obvestila vam oziroma pristojnim ustanovam, z alarmno signalizacijo o prisotnosti »neželenih gostov« nemudoma opozori tudi vaše sosede.

EKONOMIČNOST

Varčevanje z energijo je neprecenljivo. Tako z ekonomskega vidika kot stališča ekološko odgovornega ravnanja. Sistem KNX inteligentnih inštalacij vam bo pri tem v pomoč-tako da samodejno uredi ter izvaja prioritete električnih uporabnikov ali se pa izvaja urnike uporabnikov električne energije v stanovanju ali hiši, ki jih odločite glede na svoje želje in potrebe. Sistemi zagotavljajo energetsko učinkovitost, ki ji bo hvaležen tako vaš družinski proračun kot tudi naprava.

NADZOR

Možnosti nadzora, ki vam jih nudijo KNX Pametne inštalacije je veliko. Sistem vam omogoča, da lahko miren sen vaše družine omogočite s pomočjo zunanjih kamer, senzorjev, barier,… enote se o dogajanju pred hišo v trenutku seznanite prek televizijskega sprejemnika ali pa, kadar ste odsotni, dogajanje v vašem domu spremljate prek spleta. Edina prava omejitev nadzora vašega KNX Pametnega doma bo vaša domišljija.

UPRAVLJANJE OGREVANJA

Temperaturo domovanja preprosto uravnavate s pomočjo Touch Screena ali stikalu in na ta način denimo ob odhodu izključite gretje ali hlajenje doma. Svoj KNX sistem pa lahko nastavite tudi tako, da temperaturo vašega doma uravnavate kar s svojim mobilnim telefonom. Tako da vas ob prihodu pričaka prijetno ogret ali oglajen prostor. Tovrstno upravljanje ogrevanja zagotovi izrazito udobje ter hkrati varčujete z energijo, saj lahko stroške ogrevanja znižate tudi za 30 odstotkov.

UPRAVLJANJE DOMA

KNX pametna hiša ali KNX inteligentne inštalacije vam omogočijo, da s svojim domom upravljate prek spleta, mobilnega telefona, Touch screena ter, kar je najpomembneje, s pomočjo Scenarijskih in običajnih stikal. Sistem je zasnovan tako da je uporabniku prijazen, upravljanje z njim pa zelo preprosto.

PREDNOSTI PAMETNE INŠTALACIJE

Pametne inštalacije so na tržišču prisotne sedaj že precej časa. Vendar pa gre pri opisovanih rešitvah za več kot vklop in izklop razsvetljave ter upravljanje ogrevanja. Prednosti dobite, ko lahko ob izhodu izklopite vsa svetila v hiši in hkrati vklopite alarmni sistem. Ali da se vam zvečer, ko se stemni žaluzije spustijo samostojno, da lahko uživate v vašem domu. Prav tako da lahko ponoči otrok s pritiskom na eno tipko vklopi pot do WC-ja brez da bo vklopil vsako svetilo posebej. Prav tako da ob postelji lahko izklopite vsa svetila v hiši in po potrebi vklopite nočni način alarmnega sistem. Funkcije, ki vam jih omogočajo pametni dom je veliko in na najbolj preprosto povedano vam zagotovi dejansko največjo stopnjo udobja, varnosti, ekonomičnosti.

SVETOVANJE, NAČRTOVANJE IN IZVEDBA PAMETNIH INŠTALACIJ / KNX INŠTALACIJ

Potrebujete nasvet kako začeti? Nekaj dodatnih napotkov smo vam pripravili na povezavi: KNX Pametna hiša. Ali potrebujete več informacij? Potrebujete projekt za izvedbo? Ali potrebujete podjetje, ki vam omogočilo izvedbo in programiranje KNX inštalacije? Potem nas kontaktirajte. Tu smo za vas.