Home Wishlist0 Scroll Top

VIDEO NADZOR

Video nadzorni sistem se uporablja za nadziranje, dokumentiranje dogodkov in zaznavanje gibanja . Glavni cilj je varovanje premoženja, obenem pa omogoča tudi učinkovit nadzor nad zaposlenimi, obiskovalci, poslovnimi prostori in okolico.

Video nadzorni sistem uporabljamo v naslednje namene:

  • Nadzor: z uporabo več kamer na različnih lokacijah pridobimo podrobne vizualne informacije o dogajanjih. Ta sistem omogoča varovanje premoženja in lahko nadomesti potrebo po večjem številu varnostnikov, saj zagotavlja celovit pregled nad situacijo.
  • Dokumentiranje dogodkov: snemanje, shranjevanje in izvoz posnetkov ima ključno vlogo pri dokumentiranju dogodkov. Raziskave so pokazale, da slika in video material zagotavljata najbolj celovite informacije, ki so koristne za morebitno rekonstrukcijo dogodkov, kot so ropi, vlomi, požari, kraje, okvare pri proizvodnji, obiski itd. 
  • Zaznavanje gibanja (uporaba video senzorjev in alarmnih naprav): s kombinacijo nadzora in uporabe kamer kot detektorjev gibanja se sistem vse bolj uporablja za notranje in zunanje varovanje. Ko alarmna naprava zazna gibanje v dometu kamere, sproži alarm, kar omogoča hitro odzivanje na morebitne nepravilnosti.
Video nadzorni sistem je torej izjemno uporaben in vsestranski zaščitni ukrep, ki varuje premoženje ter hkrati omogoča učinkovit nadzor in dokumentacijo dogajanja.

Velika izbira IP kamer: Bullet, Dome, Turret, PTZ, WiFi. Za pravilno izbiro lahko pišite na: info@integrator.si ali pokličete na: +386 41 800 205

Kaj morate vedeti preden kupite video nadzorni sistem?

Video nadzorne sisteme

Video nadzorni sistem sestavljajo naslednji ključni elementi:

  1. Kamere: kamere vključujejo IP kamere in analogne kamere (AHD…), pri čemer je zdaj v večini primerov prednostna uporaba IP kamer z višjo ločljivostjo (MP – MegaPixel). Kamere se razlikujejo glede na funkcionalnosti, kot so fiksne, varifokalne, kamere z motornim zoomom, vrtljive kamere (PTZ), WDR kamere itd. Naša ekipa z večletnimi izkušnjami vam bo pomagala pri izbiri primerne kamere za vaše potrebe. 
  2. Snemalniki: snemalniki so lahko NVR (Network Video Recorder) ali DVR (Digital Video Recorder), ki podpirajo IP, analogno ali hibridno snemanje. Snemalniki omogočajo shranjevanje in varno hranjenje posnetkov. Razlikujemo med samostojnimi in serverskimi snemalniki. Za manjše objekte se pogosto uporabljajo samostojni snemalniki, ki že vključujejo PoE napajalnik za kamere. Na voljo so različni sistemi, prilagojeni različnim potrebam in velikostim.
  3. Monitorji: za prikaz žive slike in posnetkov potrebujemo monitorje, ki omogočajo priključitev preko VGA in HDMI priključkov. Moderni snemalniki vam omogočajo enostaven prikaz slike na monitorju.
  4. Druge naprave: včasih se lahko pojavijo dodatne potrebe, kot so dodatni video monitorji, ročni krmilniki za vrtljive kamere, stikala za večje sisteme itd. V tem kontekstu se uporabljajo naprave, kot so switch stikala, multiplekserji, matrična stikala, joysticki, pretvorniki itd.
  5. Aplikacije: Osnovni uporabniki bodo prejeli aplikacijo za mobilne naprave, ki omogoča ogled posnetkov preko interneta, pri čemer je potrebna internetna povezava na lokaciji snemalnika. Obstajajo tudi dodatne aplikacije, ki omogočajo upravljanje več snemalnikov, prikaz žive slike na različnih lokacijah in druge funkcionalnosti. Pri specifičnih zahtevah je vedno priporočljivo posvetovati se s strokovnjakom, ki bo prilagodil sistem glede na vaše potrebe.

MERJENJE TEMPERATURE proti COVID-19

Terminal za odkrivanje visoke temperature oseb ter nadzor kontrole dostopa. Terminal brez kontaktno izmeri telesno temperaturo na zapestju, ko približamo zapestje na merilno točko. Z zvokom opozori, da telesna temperatura osebe odstopa od normalne telesne temperature. Osebe brez mask zvočno opozori, da morajo v prostoru nositi masko (funkcijo lahko tudi izklopimo).

UNV tehnologija omogoča hitro merjenje z veliko kapaciteto shranjevanja. Združuje nadzor telesne temperature ter prepoznavanje obrazov. Omogoča uporabo v prostorih z več ljudmi, kot so pametne skupnosti, šole, poslovne stavbe, bolnišnice in druga pomembna področja.