Home Wishlist0 Scroll Top

Alarmni sistem Paradox ali AJAX

Alarmni sistemi so danes ključnega pomena za varnost domov in poslovnih objektov. Število vlomov in tatvin narašča, zato so alarmni sistemi izjemno pomembni za odvračanje vlomilcev.

Vlom ne povzroči le izgube ukradenih predmetov, temveč tudi škodo na vratih, oknih in notranji opremi, ki lahko hitro doseže nekaj tisoč evrov. Poleg materialne škode so tudi duševne posledice vloma resne, saj žrtve izgubijo občutek varnosti v svojem domu. Občutki šoka, motnje spanja in strah so pogosti po vlomih.

Sistem Paradox

Sistem Paradox je vodilno podjetje v industriji varovanja, znan po zanesljivosti in učinkovitosti. Uporabljajo ga številne varnostne službe po vsem svetu. Izbira sistema Paradox je zagotovilo za varnost vašega doma ali pisarne.

Žrtve vlomov oz. tatvin vam bodo prav gotovo potrdile, da škoda ob vlomu ni le materialna, temveč tudi duševna. Njihov dom je oskrunjen, ne daje več občutka varnosti. Večkrat je potrebnih več let, da ga spet doživijo kot mirno zatočišče kot je bilo pred vlomom. Mnogi so več mesecev v šoku, pogostejše so motnje spanja in strah tudi zunaj doma. 

Zakaj izbrati sistem Paradox?

Paradox je vodilno podjetje v industriji varovanja. Podjetje je iz Kanade in je v sistem, ki ga uporabljajo vse večje varnostne službe v Sloveniji in svetu. Zanesljiva rešitev za vsak dom ali pisarno.

Kaj morate vedeti glede alarmnih sistemov?

Alarmni sistemi so ključnega pomena za varovanje vašega doma ali poslovnega objekta. Statistika jasno kaže, da so objekti brez alarmnih sistemov bolj tarča vlomov. Vlomilci pogosto iščejo lažje cilje, ki niso varovani, zato je prisotnost vidnih elementov varnostnega sistema, kot so sirene ali kamere, odvračilni dejavnik. S pravilno namestitvijo in konfiguracijo alarmnega sistema lahko znatno povečate stopnjo varnosti in zmanjšate tveganje za vlom.

alarmni sistemi

POGOSTA VPRAŠANJA PRI PROTIVLOMNIH SISTEMIH

Pri izbiri med žičnim in brezžičnim alarmnim sistemom je ključnega pomena upoštevati obstoječo infrastrukturo in potrebe objekta. Žični sistemi se običajno uporabljajo, kadar obstaja že vnaprej pripravljena inštalacija ali cevi v objektu, kar omogoča enostavno povezavo. Na drugi strani pa so brezžični sistemi odlična izbira, kadar ni možnosti za napeljavo inštalacije. Ne glede na izbrani sistem je ključnega pomena, da sistem deluje profesionalno in zanesljivo. Pri brezžičnih sistemih je potrebno redno menjavati baterije vsaj na dve leti, da ohranite njihovo učinkovitost.

Pri prisotnosti hišnih ljubljenčkov je izbira senzorjev gibanja še posebej pomembna. Priporočljivo je izbrati senzorje, ki so prilagojeni in ne zaznavajo premikov hišnih ljubljenčkov. Pomembno je upoštevati velikost hišnega ljubljenčka pri izbiri senzorjev. Pri montaži je treba paziti, da senzor ni usmerjen proti stopnicam, saj lahko senzor zazna hišnega ljubljenčka kot večjega, kar bi lahko povzročilo sprožitev alarma. Za dodatne nasvete o vgradnji senzorjev se lahko obrnete na nas.

Vsi alarmni sistemi za hišo ali stanovanje so opremljeni s vgrajenim akumulatorjem, ki zagotavlja normalno delovanje tudi v primeru izpada omrežne napetosti. Trajanje samostojnega delovanja akumulatorja je odvisno od njegove kapacitete, ki je prilagojena glede na število elementov v sistemu. Običajno je akumulator dimenzioniran za več ur, včasih pa tudi do 24 ur delovanja brez omrežnega napajanja.

V primeru, da imate na lokaciji telefonsko linijo ali dostop do GSM signala, lahko uredimo alarmni sistem tako, da vas bo v primeru vloma obvestil preko telefonskega klica na vaš mobilni telefon. Če imate dostop do interneta, pa lahko uredimo, da vas alarmni sistem obvesti preko aplikacije na vašem telefonu. S to aplikacijo boste lahko tudi daljinsko upravljali alarmni sistem, omogočajo pa tudi enostavno vklop in izklop sistema na daljavo.

Alarmni senzorji se običajno namestijo na mestih, kjer potencialni vlomilci najverjetneje vstopijo v objekt ali premikajo znotraj njega. Namestitev senzorjev ni standardna in je odvisna od specifičnosti vsakega objekta. Glede na tloris prostorov, vaše želje ter obstoječo ali načrtovano opremo v prostorih, je potrebno natančno določiti optimalne pozicije za namestitev senzorjev. Pri tej nalogi vam lahko pomagamo mi.

Alarmna centrala naj bo nameščena na mestu, kjer ni vidna in ni dostopna za nepooblaščene osebe. V primeru novogradnje je centralo mogoče vgraditi podometno, medtem ko se v primeru naknadne vgradnje postavi na dobro varovano mesto znotraj objekta.

Čas, ki je na voljo za izklop sistema ob vstopu v objekt, je lahko prilagodljiv. Priporočljivo je, da najprej opravite posvet o svojih navadah in načinu uporabe vašega alarmnega sistema.

Sirena je ključna komponenta alarmnega sistema. V primeru alarma se sproži in glasno signalizira vlom, kar naredi vlomilcu izredno neprijetno izkušnjo. Hkrati pa sosedje lahko tako ali drugače pomagajo, saj so seznanjeni z namenom alarmne sirene.

Čas delovanja sirene pri alarmnih sistemih je nastavljiv od ene do šest minut. Nastavi ga monter ob zagonu sistema.

alarmni sistemi

Potrebujete ponudbo, ki bo primerna za vaš dom?

Dobro in zanesljivo ponudbo lahko dobite šele po ogledu objekta ali po pogovoru na podlagi tlorisa objekta, kjer lahko izrazite svoja pričakovanja in zahteve. Pokličite nas za ogled ali nas obiščite s tlorisom objekta – tako vam bomo hitro našli najustreznejšo rešitev.

Za kontakt nas pokličite na +386 41 800 205 ali nam pišite na email: info@integrator.si.