Home Wishlist0 Scroll Top

UŽIVAJTE V UDOBJU IN VARNOSTI S POPOLNIM NADZOROM KNX PAMETNE HIŠE

Vsakdo si želi, da njegov dom postane oaza miru, udobja in varnosti, nad katero ima popoln nadzor. Pričakujemo nove naprave in storitve, ki bodo z vpeljevanjem naprednih komunikacijskih sistemov v naš dom prinesle še več udobja ter varnosti, pri tem pa ohranjale energijsko učinkovitost.

Pametne inštalacije, kot je KNX sistem pametne hiše, omogočajo upravljanje svetil, žaluzij, ogrevanja, hlajenja ter povezavo z ozvočenjem, video nadzorom in domofonijo v vašem domu.

Potreba po integraciji funkcij in avtomatizaciji bivanjskega okolja je poudarila pomen električnih napeljav. Pametne inštalacije prinašajo izrazito udobje, visoko stopnjo varnosti in nadzora ter energijsko učinkovitost. Poleg tega pa se odlikujejo tudi po vrhunskem oblikovanju.

Spreminjajoči se življenjski slog nas spodbuja, da živimo vedno hitreje. Zato postajajo dragoceni trenutki, ki jih preživimo s družino in prijatelji, še bolj pomembni. Pametne inštalacije, ki jih lahko integrirate v svoj dom ali delovno okolje, omogočajo, da se hitro prepustite trenutkom sprostitve. KNX sistem samodejno poskrbi za vaše udobje in varnost, zagotavlja enostavno komuniciranje in nadzor ter hkrati skrbi za učinkovito rabo energije.

UDOBJE

V pametni hiši je udobje na dosegu roke. Predstavljajte si, da je po tem, ko z ljubljeno osebo vstopite v stanovanje, dovolj le pritisk na eno tipko, in vaša pametna hiša se v hipu spremeni v prikupno romantično gnezdece. Svetloba se pritaji, žaluzije se spustijo, in v ozadju zaigra vaša najljubša glasba.

To je zgolj ena od številnih možnosti ambientalnih prilagoditev, ki jih omogoča vaša pametna hiša glede na trenutno počutje. Poleg tega pa sistem omogoča tudi druge prednastavitve. Na primer, ob odhodu iz hiše s pritiskom na tipko izklopite vse luči v stanovanju, kar pripomore k varčevanju z energijo. Prav tako lahko samodejno upravlja z žaluzijami, kar prispeva k večji energetski učinkovitosti vašega doma.

Pametne inštalacije

VARNOST

Visoko stopnjo varnosti vašega doma zagotavljajo pametni alarmni sistemi, ki so del inteligentnih tehničnih rešitev za varovanje. Sistem učinkovito ščiti pred različnimi nevšečnostmi, kot so uhajanje vode ali plina. Pametni alarmni sistemi, kot del KNX pametnih inštalacij, avtomatično zaprejo ventile v primeru nesreč ter vas takoj obvestijo preko mobilnega telefona ali elektronske pošte. Prav tako so izjemno učinkoviti v primeru vloma, saj poleg obvestila pristojnim organom takoj opozorijo tudi vaše sosede z alarmno signalizacijo o morebitni prisotnosti neželenih obiskovalcev.

EKONOMIČNOST

Varčevanje z energijo je neprecenljivo, tako z ekonomskega vidika kot z ekološkega stališča. Pametne inštalacije, kot je sistem KNX, so odlično orodje za doseganje tega cilja. Samodejno urejajo in izvajajo prioritete električnih uporabnikov ter omogočajo uporabo električne energije v skladu z urniki, ki jih prilagajate glede na svoje želje in potrebe. S temi sistemi dosežete visoko energetsko učinkovitost, ki koristi tako vašemu družinskemu proračunu kot tudi trajnostni uporabi energije.

NADZOR

KNX pametne inštalacije ponujajo številne možnosti nadzora, ki omogočajo mirno in varno okolje za vašo družino. Sistem vam omogoča, da zunanje kamere, senzorji, ovire in druge enote spremljate dogajanje pred hišo v realnem času prek televizijskega sprejemnika ali preko spleta, ko ste odsotni. Možnosti nadzora so skoraj neomejene, saj je edina prava omejitev pri upravljanju vašega KNX pametnega doma vaša domišljija.

Pametne inštalacije

UPRAVLJANJE OGREVANJA

Upravljanje temperature v vašem domu je enostavno s KNX pametnimi inštalacijami. Temperaturo lahko preprosto uravnavate s pomočjo Touch Screena ali stikala, na primer ob odhodu iz stanovanja lahko izklopite gretje ali hlajenje. Prav tako pa lahko KNX sistem konfigurirate tako, da upravljate temperaturo vašega doma kar preko svojega mobilnega telefona. Tako boste ob prihodu vedno pozdravljeni s prijetno ogretim ali ohlajenim prostorom. To učinkovito upravljanje ogrevanja ne le zagotavlja visoko udobje, temveč tudi pripomore k varčevanju z energijo, kar lahko zmanjša stroške ogrevanja za kar 30 odstotkov.

UPRAVLJANJE DOMA

KNX pametna hiša ali KNX pametne inštalacije vam omogočajo, da popoln nadzor nad vašim domom dosežete prek spleta, mobilnega telefona, Touch Screena in predvsem s Scenarijskimi ter običajnimi stikali. Sistem je zasnovan z velikim poudarkom na uporabniški prijaznosti in zagotavlja izjemno enostavno upravljanje.

PREDNOSTI PAMETNE INŠTALACIJE

Pametne inštalacije so na tržišču prisotne že precej časa, vendar gre pri opisanih rešitvah za več kot le preprost vklop in izklop razsvetljave ter upravljanje ogrevanja. Njihove prednosti se kažejo v sposobnosti, da ob izhodu iz hiše istočasno izklopite vsa svetila ter vklopite alarmni sistem. Prav tako se žaluzije avtomatsko spustijo ob večeru, da lahko uživate v prijetnem ambientu. Omogočajo vam tudi, da otroku ponoči omogočite enostavno osvetlitev poti do WC-ja s pritiskom na eno tipko, brez potrebe po vklopu vsake svetilke posebej. Poleg tega pa imajo pametni domovi številne druge funkcije, ki zagotavljajo najvišjo raven udobja, varnosti in ekonomičnosti na najpreprostejši način.

SVETOVANJE, NAČRTOVANJE IN IZVEDBA PAMETNIH INŠTALACIJ / KNX INŠTALACIJ

Potrebujete nasvet kako začeti? Nekaj dodatnih napotkov smo vam pripravili na povezavi: KNX Pametna hiša. Ali potrebujete več informacij? Potrebujete projekt za izvedbo? Ali potrebujete podjetje, ki vam omogočilo izvedbo in programiranje KNX inštalacije? Potem nas kontaktirajte. Tu smo za vas.